OPENBARE RUIMTE

Er is nog nooit zoveel geïnvesteerd in het Leuvense openbaar domein als de voorbije jaren.

Liefst 15 miljoen euro per jaar. En dat merk je ook. 

 

Ik ga ervoor om de straten verkeersveiliger te maken en zet een hoge leefkwaliteit voorop.

 

Het openbaar domein in Leuven is van iedereen. Daarom betrekken we de buurtbewoners bij de heraanleg van hun omgeving. Ze kunnen het proces mee vorm geven. Tegelijk pakken we de water- en klimaatuitdagingen aan.

 

Zo maken we Leuven vandaag al klaar voor de toekomst.  

Wat is mijn plan? 

Van Leuvense straten en buurten maken we meer dan ooit leefplekken. We zorgen voor zitbanken, maken pleintjes attractiever, voorzien ruimte voor speelelementen en voldoende groen.

 

We pakken de water- en klimaatuitdaging met beide handen vast. Zo laten we regenwater zoveel als mogelijk in de bodem dringen door te ontharden waar het kan.

 

Voor elke heraanleg gaan we uitvoerig in gesprek met de buurtbewoners om samen tot een sterk plan te komen.

 

Voor mensen die minder goed te been zijn en mensen met een beperking verlagen we systematisch de bushaltes zodat in- en uitstappen comfortabel kan. De boordstenen van voetpaden verlagen we voor rolstoelgebruikers. Zo maken we de stad toegankelijk voor iedereen. 

 


Comfortabele straten

In de Leuvense straten trekken we voluit de kaart van veiligheid. Niet alleen naar verkeersveiligheid toe, maar ook naar veiligheid in andere opzichten. Door straten en buurten groener en aangenamer te maken, voelt iedereen zich er thuis. 

Toegankelijke stad

Mobiliteit is een basisrecht, zeker voor mensen met een beperking. We passen de Leuvense bushaltes aan op hun noden.


Ontharden doen we samen

Waar dat kan ontharden we, om meer regenwater in de bodem te laten dringen. Dat doen we samen met de Leuvenaars. Een tegeltaxi haalt gewipte tegels kosteloos op.

Bruisende parken en pleinen

Van sporten op het Prins Regentplein tot verpozen in het Stadspark: van pleinen maken we eigentijdse trefplekken in de stad.